Lafoga Palasitika

O otaota palasitika i aso uma e foliga mai e le taua, ae o se mea e popole tele ai le siosiomaga o le lalolagi.

E tusa ai ma se lipoti o iloiloga na tuʻuina mai e le United Nations Environment Programme, o le 9 piliona tone o oloa palasitika ua gaosia i le lalolagi, e na o le 9% o loʻo toe faʻaaogaina i le taimi nei, o le isi 12% o loʻo susunuina, ae o le 79% o loʻo totoe e iʻu i lapisi poʻo totonu. le siosiomaga faalenatura.

O le tulai mai o oloa palasitika ua aumaia ai le faigofie tele i olaga o tagata, ae ona o oloa palasitika lava ia e faigata ona faaleagaina, o le filogia o palasiti ua aumaia ai foi ni lamatiaga ogaoga i le natura ma tagata lava ia.Ua lata mai le puleaina o le filogia o palasitisi.O fa'ata'ita'iga ua fa'aalia ai o le su'eina o mea e sui ai palasitika ose auala lelei lea e fa'aitiitia ai le fa'aogaina o palasitika, fa'aitiitia le filogia, ma foia fa'afitauli mai le puna.

I le taimi nei, e sili atu i le 140 atunuu i le lalolagi atoa ua tuʻuina atu tulafono talafeagai ma faʻatonuga, faʻamalamalamaga talafeagai o palasitika faʻasaina ma faiga faʻatapulaʻa.na tuʻuina atu e loʻu atunuʻu le "Faʻamatalaga i luga o le Faʻamalosia atili o le Faʻamalo Faʻaleagaina o le Plastic" ia Ianuari 2020. O le mea lea, o le atinaʻeina ma le gaosia o isi mea i oloa palasitika, puipuia o le siosiomaga, ma le iloa o le atinaʻe gafataulimaina o le sosaiete o tagata ua avea ma se tasi o nofoaga faʻavaomalo faavaomalo ma taulaiga.

I le avea o se mea lanu meamata, maualalo-carbon, ma biodegradable biomass mea, bamboo, lea e mafai ona faʻaaogaina lautele, atonu o le "filifiliga masani" i le sailiga o le lalolagi i le taimi nei o le atinaʻe lanu meamata.

O se faasologa o tulaga lelei o oloa bamboo e suitulaga i palasitika: Muamua, o le bamboo a Saina e mauoa i ituaiga, tuputupu ae vave, o le alamanuia totō vao o le bamboo ua atiina ae, ma le vaomatua o le vaomatua o loʻo tuputupu aʻe ma le mausali, lea e mafai ona faʻaauau ona tuʻuina atu mea mata mo le gaosiga o oloa gaosi i lalo. alamanuia;lona lua, o le bamboo o loʻo faʻaaogaina lautele ma e aofia ai Laʻei, meaʻai, fale, felauaiga, faʻaoga, ma isi, faʻafetaui i manaʻoga eseese, ma e mafai ona tuʻuina atu isi palasitika eseese;lona tolu, e tasi ona totō le ofe, selesele mo le tele o tausaga, ma fa'aaoga tatau.O lona tuputupu a'e e mitiia le kaponi ma fa'agaioia e fai ma oloa.Teu le kaponi e fesoasoani i le ausia o le kaponi neutrality;lona fa, o le bamboo e toetoe lava a leai ni otaota, ma e mafai ona faʻaaogaina mai lau o le bamboo i aʻa o le bamboo, ma e itiiti lava otaota bamboo e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻaonapo;lima, oloa bamboo e mafai ona vave, atoatoa, faalenatura leaga le faaleagaina, ae faasaoina tau lafoai otaota.

O le bamboo e le gata o loʻo i ai le taua o le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga e pei o le faʻasaoina o le vai, eleele ma le vai, faʻatonutonuina o le tau, ma le faʻamamaina o le ea, ae faʻalagolago foi i le faʻaogaina o tekonolosi e faʻaleleia ai, atinaʻe, ma gaosia mea faʻaoga fou biomass fou ma faʻaleleia le siosiomaga, saunia tagata. tagata o loʻo i ai mea e sili ona lelei, taugofie, taugofie Carbon-friendly mea fau fale, meaafale ma faʻaleleia fale, ma oloa o le olaga i aso uma.

Faatasi ai ma le 1,642 ituaiga lauiloa o laʻau bamboo i le lalolagi, e 857 ituaiga i loʻu atunuu, e tusa ma le 52.2%.O se "Malo o Bamboo" e tatau ona lelei, ma "suia le palasitika i le bamboo" ei ai tulaga lelei tulaga ese i loʻu atunuu.I le taimi nei, o le vaomatua o le bamboo a Saina e aofia ai le 7.01 miliona hectares, ma o le gaosiga faaletausaga o bamboo e tusa ma le 40 miliona tone.Ae ui i lea, o lenei fuainumera e naʻo le tusa ma le 1/4 o vaomatua o loʻo avanoa, ma o le tele o punaoa o le o loʻo faʻaogaina pea.

O loʻo malamalama i tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o pisinisi bamboo a Saina, o ituaiga uma o oloa bamboo, e amata mai i foliga, straws, tableware, solo, kapeta, suti, i mea fau fale, fola o le bamboo, laulau, nofoa, nofoa, fola o taavale, lau uila afi, ma isi, o loʻo faʻatau lelei.Tele atunuu i le lalolagi.

“O le bamboo ua maua le tele o manatu mai le lalolagi lautele i le tele o mataupu o le lalolagi e pei o suiga o le tau, faaleleia o le soifuaga o tagata, tuputupu aʻe lanu meamata, felagolagomaʻi i Saute ma Saute, ma le galulue faʻatasi i Matu ma Saute.I le taimi nei, a o sailia e le lalolagi le atinaʻe lanu meamata, o le bamboo o se punaoa taua.Oa faanatura.Faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o pisinisi bamboo a Saina, o le atinaʻeina ma le faʻaogaina o punaoa o le bamboo ma faʻafouina tekinolosi ua faʻateleina ma sili atu ona alualu i luma i le lalolagi.O le "fofo bamboo" e tumu i le poto Saina e atagia ai avanoa e le gata o se lumanaʻi lanu meamata.


Taimi meli: Feb-22-2023